Muscat wijn of Muskaat wijn wordt gemaakt van de Muscat-druif. Deze zie je veel in Frankrijk maar komt in veel landen voor. Volgens sommigen de oudste druivensoort ter wereld. De druif kent verschillende varianten zoals de Blanc of Ottonel. De Lunel komt oorspronkelijk uit Frankrijk maar is onder de naam Sarga Muskotaly in Hongarije bekend. Muscat wijn in Hongarije vind je voornamelijk in het Tokaj wijngebied. Ongeveer 5% van het areaal in Tokaj is beplant met deze druif. Wijnen van deze druif zijn geurig en kruidig en je herkent ze direct in de neus.

Lees verder
Sorteer op:
Aantal producten per pagina:

Tokaji sarga muskotaly
 9,95

Tokaji Sarga Muskotaly Late Harvest

Hollókői Mihály
 9,95
Deze Tokaji Sarga Muskotaly Late Harvest van Hollokoi Mihaly is een verrassend frisse wijn die de geur en smaak van...
Bekijk product
Chateau Stephanus Tokaji Muscat off-dry
 10,70

Chateau Stephanus Tokaji Muscat off-dry

Chateau Dereszla
 10,70
Zeer aromatische geur van de Muscat druif. Met plezierige en uitgebalanceerde restsuikers. Lekker als aperitief wijn maar ook lekker bij...
Bekijk product
Tokaji Muscat Blanc 2015 0,75 ltr. - Gróf Degenfeld-0
 11,95  10,90

Tokaji Muscat Blanc

Grof Degenfeld
 11,95  10,90
Deze Tokaji is een half droge witte wijn met in de neus fijne geur van de muskaat druif. Heerlijk als...
Bekijk product
Tokaji Aszu Sarga Muskotaly 5 puttonyos 2002 0,5 ltr. - Hollókői Mihály-0
 34,50  29,00

Tokaji Aszu Sarga Muskotaly 5 puttonyos 2002

Hollókői Mihály
 34,50  29,00
Hier past eerbied. Deze vijfvoudige puttonyos dessertwijn vonkt amberkleurig in het glas: hoop, geloof en liefde in wijnvorm.
Bekijk product

Vaak wordt deze druif in een blend samengevoegd met de furmint en de harslevelü. Dit geeft een mooi mix waarin de genoemde druiven goed tot hun recht komen.

Hoewel deze druif vaak voor zoete wijnen werd en wordt gebruikt heeft Tokajwijn juist ook de droge wijnen van deze druif in haar assortiment opgenomen. Een voorbeeld van een droge wijn is de Tokaj Classic Sarga Muskotaly. Voorbeelden van half-droge wijnen zijn de Grof Degenfeld Tokaji Muscat Blanc en de Chateau Stephanus Tokaji Muscat off-dry.

De Late Harvest Sarga Muskotaly van Hollokoi is een fraaie dessertwijn voor een bescheiden prijs. Wie een dessertwijn met veel diepgang wil komt uit bij de Tokaji Aszu 5 puttonyos van Hollokoi. De lieveling van Onno Kleyn, de wijnrecensent van de Volkskrant.