Online Hongaarse wijn kopen gaat snel en gemakkelijk

Online wijn kopen gaat snel en gemakkelijk en met de wettelijke retour garantie is online wijn bestellen dan ook zonder risico. Overigens, van alle wijn die Nederlanders drinken wordt 70% van de wijnen thuis geconsumeerd. Dat maakt ook dat veel Nederlanders gemakkelijk online kopen. Thuis afleveren van de wijn is dan wel heel praktisch. En ook onze zuiderburen hebben het online winkelen ontdekt als een goede kans om net die speciale wijnen aan te schaffen die in een normale winkel niet te verkrijgen zijn.

Lees verder

Champagne is dé naam voor mousserende wijn. Deze bubbels zijn het symbool van feest en vieren. Bij de opening van een nieuw bedrijfsgebouw, bij een jubileum, een huwelijk en de doop van een schip. En oud en nieuw vieren we ook graag met bubbels. December is dan ook met uitstek de ‘bubbelmaand’. Maar strikt genomen mag mousserende wijn pas Champagne heten als ze in de Champagnestreek is gemaakt. Dit gebied ligt in Frankrijk, ten oosten van Parijs. Maar ook de Italianen hebben met Prosecco hun mousserende wijn. En in Spanje heet het Cava. De Duitsers hebben hun Sekt. Ook de Hongaren hebben hun ‘Champagne’, Pezsgö genaamd. Deze mousserende wijn wordt snel populair en de omzet groeit sterk.

Lees verder
Sorteer op:
Aantal producten per pagina:

 22,50  19,50

Furmint Sparkling 2017

Grof Degenfeld
 22,50  19,50
De Grof Degenfeld Furmint Sparkling Extra Brut is een extra droge mousserende wijn van Grof Degenfeld. Als je wilt proosten...
Bekijk product

Welke consument koopt zijn wijnen veelal online?

Uit onderzoek van Management Team in 2016 bleek dat vooral mensen met een bovenmodaal inkomen of mensen met een bovengemiddelde wijnkennis hun wijn via de speciaalzaak betrekken of via internet kopen. Van de mensen met een bovengemiddelde wijnkennis zijn maar liefst 60% op zoek naar zijn of haar wijn in de wijnspeciaalzaak of kopen zij deze online.

Online Hongaarse wijn kopen zorgt voor veel keuze

Online Hongaarse wijn kopen was altijd al een stuk moeilijker en de keuze was dan ook beperkt. Meestal beperkte zich de keus tot één soort Tokaji en één soort Egri Bikavér of Stierenbloedwijn, als je al geluk had. Vanaf nu kunt u bij ons meer dan 70 soorten Hongaarse wijn kopen uit meerdere Hongaarse wijngebieden. Regelmatig bezoeken we beurzen en uiteraard Hongaarse wijnboeren om ons assortiment verder uit te breiden. Dat maakt dat u veel meer keuze hebt dan in een fysieke winkel. Bovendien is een fysieke winkel niet de beste plek om wijnen goed te bewaren. Vaak is het te warm, daar waar onze wijnen buiten het daglicht en in een koel magazijn bewaard worden. Door de hoge omloopsnelheid en telkens nieuwe aanvoer zijn de wijnen van topkwaliteit wanneer u ze in ontvangst neemt. Dat komt ook door de speciale verzenddozen van Vinologix die we gebruiken voor het vervoer van de wijnen naar u. Door gebruik te maken van deze verpakking zijn de flessen bijna onbreekbaar en bereiken ze u dus in goede staat. Ook op zaterdag wordt de wijn bezorgd op particuliere adressen. Tokajwijn rekent voor haar Belgische klanten hetzelfde verzendtarief als in Nederland. Daarmee profiteren de Belgen in dezelfde mate van de voordelen van Tokajwijn.nl als de Nederlanders. Hongaarse wijn kopen met de meeste keus komt ook binnen het bereik van de vele expats in Nederland en België. De meeste Hongaarse wijnen op de website kennen inmiddels ook een Engelse productomschrijving.


Hoe komen de mousserende wijnen aan hun bubbels?

Champagne wordt traditioneel vergist in twee ronden. In de eerste ronde worden de wijn vergist in houten vaten waarbij de tweede gisting op de fles plaatsvindt. Met de toegevoegde suikers en gist ontstaat koolzuurgas in de wijn. Na gisting ontstaat er bovendien bezinksel onderin de fles. Deze wordt verwijderd door de fles op de kop te zetten en daarbij de hals te bevriezen. De kurk wordt eraf gehaald en het bevroren bezinksel vliegt er dan uit.

Men voegt Champagne uit oudere jaren toe om zo een constantere kwaliteit te kunnen leveren die de goede en minder goede jaren nivelleert. Daarom vind je vaak geen jaartal op een fles Champagne. Alleen in topjaren maakt men Champagne met een jaartal, de Millésminer. Deze wijn moet tenminste 36 maanden rijpen voordat ze op de markt gebracht wordt. Dit in tegenstelling tot de gewone flessen, daarbij volstaat een termijn van 12 maanden. De Millésminer is van betere kwaliteit en dan ook langer te bewaren dan zijn gemengd broertje.

Je kunt ze indelen in de mate van zoetheid, van droog naar zoet: Brut nature, Extra brut, Brut, Extra dry, Sec, Demi-sec, Doux. Dit wordt bepaald door de hoeveelheid suiker die wordt toegevoegd. Goede Champagne kopen is niet goedkoop, je betaalt vaak wel voor de naam en de marketing. Prosecco, Cava of Pezsgö is vaak veel goedkoper. En de meeste mensen proeven het verschil niet.

Hongaarse Champagne

Törley is een wijnhuis in Hongarije dat zich helemaal heeft toegelegd op de productie van mousserende wijn. Niet verwonderlijk, de oprichter József Törley heeft het vak van Champagne maker geleerd in Reims, de hoofdstad van de Champagnestreek. Reeds in 1882 begon hij in Hongarije zijn eigen bedrijf met medewerking van Louis François, de Franse wijnmaker. Deze wijn wordt geheel volgens de Franse “Method Traditional” gemaakt. Törley haalt zijn druiven onder andere uit Balatonboglár bij het Balatonmeer. Inmiddels is het Duitse Henkel & Co eigenaar van wijnhuis Törley. In het Balatongebied maakt Kristinus hun mousserende wijn onder de naam Krisecco Feher.

Ook in het wereldberoemde Tokaj gebied maakt men inmiddels mousserende wijnen. Patricius Pezsgö Sparkling Brut is een droge mousserende wijn met een restsuikergehalte van 4 gram. Droger is de mousserende wijn van Grof Degenfeld, een biologische wijn met een restsuikergehalte van 2,9%. Beiden worden op de klassieke manier “Method Traditional” gemaakt. Boranal maakt zowel de Brut (droog) als de Doux (zoet). Toch bevat hun Brut zo’n 12 gram restsuiker en mag dan nog net droog genoemd worden. Deze laatste is een heerlijke wijn bij oliebollen, niet te droog.