Online Hongaarse wijn kopen gaat snel en gemakkelijk

Online wijn kopen gaat snel en gemakkelijk en met de wettelijke retour garantie is online wijn bestellen dan ook zonder risico. Overigens, van alle wijn die Nederlanders drinken wordt 70% van de wijnen thuis geconsumeerd. Dat maakt ook dat veel Nederlanders gemakkelijk online kopen. Thuis afleveren van de wijn is dan wel heel praktisch. En ook onze zuiderburen hebben het online winkelen ontdekt als een goede kans om net die speciale wijnen aan te schaffen die in een normale winkel niet te verkrijgen zijn.

Lees verder

Muscat wijn of Muskaat wijn wordt gemaakt van de Muscat druif. Deze zie je veel in Frankrijk maar komt in veel andere wijnlanden voor zoals Oostenrijk, Spanje, Italië (Moscato) en Portugal. Maar ook in de nieuwe wijnlanden zoals Californië, Australië en Zuid-Afrika. Volgens sommigen is de Muscat druif de oudste druivensoort ter wereld. De druif kent verschillende varianten zoals de Muscat Blanc of Ottonel. De Lunel komt oorspronkelijk uit Frankrijk maar is onder de naam Sarga Muskotaly (gele muskaat) in Hongarije bekend. Er zouden totaal zo’n 200 varianten van de Muscat druif bestaan.

Lees verder
Sorteer op:
Aantal producten per pagina:

Tokaji sarga muskotaly
€ 9,95

Tokaji Sarga Muskotaly Late Harvest

Hollókői Mihály
€ 9,95
Deze Tokaji Sarga Muskotaly Late Harvest van Hollokoi Mihaly is een verrassend frisse wijn die de geur en smaak van...
Bekijk product

Welke consument koopt zijn wijnen veelal online?

Uit onderzoek van Management Team in 2016 bleek dat vooral mensen met een bovenmodaal inkomen of mensen met een bovengemiddelde wijnkennis hun wijn via de speciaalzaak betrekken of via internet kopen. Van de mensen met een bovengemiddelde wijnkennis zijn maar liefst 60% op zoek naar zijn of haar wijn in de wijnspeciaalzaak of kopen zij deze online.

Online Hongaarse wijn kopen zorgt voor veel keuze

Online Hongaarse wijn kopen was altijd al een stuk moeilijker en de keuze was dan ook beperkt. Meestal beperkte zich de keus tot één soort Tokaji en één soort Egri Bikavér of Stierenbloedwijn, als je al geluk had. Vanaf nu kunt u bij ons meer dan 70 soorten Hongaarse wijn kopen uit meerdere Hongaarse wijngebieden. Regelmatig bezoeken we beurzen en uiteraard Hongaarse wijnboeren om ons assortiment verder uit te breiden. Dat maakt dat u veel meer keuze hebt dan in een fysieke winkel. Bovendien is een fysieke winkel niet de beste plek om wijnen goed te bewaren. Vaak is het te warm, daar waar onze wijnen buiten het daglicht en in een koel magazijn bewaard worden. Door de hoge omloopsnelheid en telkens nieuwe aanvoer zijn de wijnen van topkwaliteit wanneer u ze in ontvangst neemt. Dat komt ook door de speciale verzenddozen van Vinologix die we gebruiken voor het vervoer van de wijnen naar u. Door gebruik te maken van deze verpakking zijn de flessen bijna onbreekbaar en bereiken ze u dus in goede staat. Ook op zaterdag wordt de wijn bezorgd op particuliere adressen. Tokajwijn rekent voor haar Belgische klanten hetzelfde verzendtarief als in Nederland. Daarmee profiteren de Belgen in dezelfde mate van de voordelen van Tokajwijn.nl als de Nederlanders. Hongaarse wijn kopen met de meeste keus komt ook binnen het bereik van de vele expats in Nederland en België. De meeste Hongaarse wijnen op de website kennen inmiddels ook een Engelse productomschrijving.


Muscat wijn in Hongarije

Muscat wijn vind je in Hongarije aan de boorden van het Balatonmeer en in het wijngebied Etyek maar voornamelijk in het Tokaj wijngebied. Ongeveer 5% van het areaal in Tokaj is beplant met deze druif.

Van Muscat druif naar Muscat wijn

Vaak wordt deze druif in een blend samengevoegd met de furmint en de harslevelü. Dit geeft een mooi blend waarin de genoemde druiven goed tot hun recht komen. Er zijn echter ook Hongaarse wijnen die voor 100% van muscat druiven zijn gemaakt. Wijnen van deze druif zijn geurig en kruidig en je herkent ze direct in de neus.

Veel mensen denken dat Muscat wijnen per definitie zoet zijn. Hoewel deze druif vaak voor zoete wijnen wordt gebruikt komt deze druif ook in droge witte wijnen voor. Daarom heeft Tokajwijn ook de droge wijnen van deze druif in haar assortiment opgenomen. Een voorbeeld van een droge wijn is de Tokaj Classic Sarga Muskotaly. Voorbeelden van half-droge wijnen zijn de Grof Degenfeld Tokaji Muscat Blanc en de Chateau Stephanus Tokaji Muscat off-dry. Waarbij de Grof Degenfeld variant droger (minder zoet) is dan de variant van Chateau Stephanus. Genoemde Tokaji Muscat Blanc is heerlijk bij zeevruchten en zeer fijn van smaak. Een unieke wijn!

De Late Harvest Sarga Muskotaly van Hollokoi is een fraaie dessertwijn voor een bescheiden prijs. Wie een dessertwijn met veel diepgang wil komt uit bij de Tokaji Aszu 5 puttonyos van Hollokoi. De lieveling van Onno Kleyn, de wijnrecensent van de Volkskrant.