Over Tokajwijn.nl

Dè Tokaji specialist van de Benelux

Tokajwijn.nl is ontstaan uit de liefde voor de Tokaji Aszu wijn. Terug in Nederland bleek deze maar zeer beperkt verkrijgbaar. Henk Bol: “En door gebrek aan goede contacten duurde het tot 2009 dat ik, via bevriende relaties, in contact kwam met de dochter van de wijnbouwer, die tot mijn geluk, in haar jonge jaren aupair was geweest in Duitsland.”

Over Henk Bol

“Aangezien mijn Duits beter is dan mijn Hongaars werden de contacten omgezet naar relaties, en relaties naar inkopen. Dat monde in 2010 uit in een exclusieve import overeenkomst met Hollokoi Mihaly voor levering van hun Tokaji wijnen in Nederland en België. Door mijn bezoeken aan Hollokoi en het rechtstreeks inkopen bij de bron beschik ik inmiddels over veel informatie en krijg ik soms wijnen toegespeeld die op geen enkele prijslijst voorkomen. Een geschenk dat ik koester.”

Hongaarse wijn is meer dan Tokaji

“Hollokoi Mihaly werd Hongaars wijnmaker van het jaar in 2004. Een klein wijnhuis met grote wijnen voor bescheiden prijzen. Grof Degenfeld is ons tweede wijnhuis dat ik in Nederland vertegenwoordig. Ze maken lichtere Tokaji wijnen en hebben al veel medailles gewonnen. Ook legt Grof Degenfeld zich toe op de productie van biologische wijn. Een fraaie aanvulling in mijn assortiment. Sinds begin 2014 ben ik ook de officiële en exclusieve vertegenwoordiger van Grof Degenfeld voor de gehele Benelux.”

“In 2014 heb ik de Tokaji wijngeschenken toegevoegd. Graag sta ik open voor uw advies, welke zaken mist u nog op de site?”

Specialist Hongaarse wijn in hart en nieren

“Met Tokajwijn.nl ben ik de meest gespecialiseerde leverancier van Tokaji wijnen in Nederland en kan snel uit eigen voorraad leveren.  Naderhand ontdekte ik ook de andere Hongaarse topwijnen zoals de Egri Bikavér of Stierenbloed. Of de top wijnen aan de boorden van het Balatonmeer. Ik lever aan horeca, bedrijven en particulieren. Bij uitzondering organiseer ik proeverijen om zo van geïnteresseerde mensen liefhebbers van de Hongaarse wijnen te maken.”

– Henk Bol

Bedrijfs- en contactinformatie

Noorddijkerweg 24b
9734 AT  Groningen
Nederland

info@tokajwijn.nl
+31 (0)50 211 0469

KVK: 56674805
Accijns: NL00740006779
BTW: NL 852252857B01

IBAN: NL59RABO0306555271
BIC: RABONL2U