De Cabernet Sauvignon is waarschijnlijk de meest beroemde wijndruif op aarde. Naast zijn beroemde collega Merlot uit de Bordeaux streek en de Pinot Noir uit het meer noordeijke Bourgogne. De druif is vanuit zijn oorspronkelijk wijngebied in Bordeaux met succes over de wereld verspreid, ook naar de nieuwe wijnlanden. Maar niet alleen naar de nieuwe wijnlanden maar ook binnen het oude Europa naar de Oost-Europese landen zoals Hongarije. De wijnen van deze druif kenmerken zich door een diepe rode kleur, een goede tannine structuur, een gemiddelde zuurgraad en aroma’s van zwarte bes, tomatenbladeren, donkere kruiden en cederhout.

Lees verder
Sorteer op:
Aantal producten per pagina:

Cabernet sauvignon 2015
 8,95

Ikon Cabernet Sauvignon

 8,95
Mooie Cabernet Sauvignon van Ikon, stevige maar toch toegankelijke smaak. Je proeft de kwaliteit van deze wijn.
Bekijk product
Tóth Ferenc Egri Bikavér of 'Stierenbloed' voorzijde
 11,50  10,50

Toth Ferenc Egri Bikavér of ‘Stierenbloedwijn’

Toth Ferenc
 11,50  10,50
Heerlijk volle, kruidige Bikavér of Stierenbloed wijn. Rijk van smaak met fluweelzachte tannines.
Uitverkocht
Schieber Bikaver 2015
 11,95

Schieber Szekszardi Bikavér

 11,95
Deze Schieber Szekszardi Bikavér is een Bikavér of Stierenbloedwijn uit Szekszard. Dé regio die al zeer lang claimt eerder te...
Bekijk product
Cabernet Sauvignon Merlot Cuvee 2009
 13,95

Garamvari Cabernet Sauvignon Merlot Cuvee

 13,95
Deze Garamvari Cabernet Sauvignon Merlot Cuvee is een kwaliteitswijn gemaakt van de bekende Bordeaux druiven Cabernet Sauvignon en Merlot. Een...
Bekijk product
Egri Bikaver Selection 2009 van Toth Ferenc
 15,95

Egri Bikavér Selection of ‘Stierenbloed’

Toth Ferenc
 15,95
In 2014 werd deze Bikavér Selection van Toth Ferenc wijn verkozen tot beste rode wijn van Hongarije. Inmiddels uitverkocht en...
Uitverkocht

Meer over Cabernet Sauvignon

Deze druif wordt zeer vaak gebruikt in blends met andere druiven waarvan de Merlot en de Cabernet Franc wel de bekendste zijn. Maar ook de Malbec, de Petit Verdot, de Carmenere en de Shiraz (de favoriete blend van Australie). In Spanje is de combinatie met de Tempranillo befaamd.

Uit het DNA profiel van de druif blijkt dat deze op natuurlijke wijze een kruising is van de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc.

Er zijn twee hoofdredenen waarom de druif zo sterk in populariteit is gestegen. De meest simpele verklaring is dat de druif zich moeiteloos aanpast aan de verschillende bodemtypes en de verschillende klimaten. De tweede reden is dat de Cabernet Sauvignon zichzelf blijft. Waar de druif ook verbouwd wordt, je herkent haar smaak direct, enigszins aangepast aan de lokale omstandigheden maar wel direct herkenbaar. Een Cabernet Sauvignon met een vleugje Hongarije. Wat zeker ook meespeelt is dat iedereen de druif kent en zo voor ieder wijnbedrijf een veilige keuze is.

Wat ook in zijn voordeel spreekt is z’n grote opbrengst. De druif bloeit en rijpt laat en is dus het meest geschikt voor de warmere klimaten.

Sommige vinden dat de beste druiven uit de Bordeaux en uit Californië komen. Maar dit standpunt is de laatste tientallen jaren niet meer vol te houden gezien de enorme kwaliteitswijnen uit andere delen van de wereld op basis van deze druif. De topwijnen van deze druif zijn inmiddels onbetaalbaar duur geworden.