Online Hongaarse wijn kopen gaat snel en gemakkelijk

Online wijn kopen gaat snel en gemakkelijk en met de wettelijke retour garantie is online wijn bestellen dan ook zonder risico. Overigens, van alle wijn die Nederlanders drinken wordt 70% van de wijnen thuis geconsumeerd. Dat maakt ook dat veel Nederlanders gemakkelijk online kopen. Thuis afleveren van de wijn is dan wel heel praktisch. En ook onze zuiderburen hebben het online winkelen ontdekt als een goede kans om net die speciale wijnen aan te schaffen die in een normale winkel niet te verkrijgen zijn.

Lees verder

Mousserende wijn of bubbels zijn de wijnen om te toasten. Bij bruiloften, bedrijfsopeningen, jubilea en natuurlijk Oud en Nieuw, traditioneel het feest van de bubbels en de oliebollen. In de feestmaand december is de omzet van deze wijnen dan ook het hoogst. Mousserende wijn kent z’n oorsprong in de Champagnestreek, waar Champagne van merknaam de soortnaam is geworden van de mousserende wijn. Wist u dat de Belgen deze wijn ‘Schuimwijn’ noemen? De naam ‘Vonkelwijn’ in Zuid-Afrika mag ook niet onvermeld blijven. Veel bekender zijn de Italiaanse Prosecco en de Spaanse Cava. De meeste van deze wijnen zijn wit al komt een enkele keer ook een schuimende rosé voor.

Lees verder
Sorteer op:
Aantal producten per pagina:

 22,50  19,50

Furmint Sparkling 2017

Grof Degenfeld
 22,50  19,50
De Grof Degenfeld Furmint Sparkling Extra Brut is een extra droge mousserende wijn van Grof Degenfeld. Als je wilt proosten...
Bekijk product

Welke consument koopt zijn wijnen veelal online?

Uit onderzoek van Management Team in 2016 bleek dat vooral mensen met een bovenmodaal inkomen of mensen met een bovengemiddelde wijnkennis hun wijn via de speciaalzaak betrekken of via internet kopen. Van de mensen met een bovengemiddelde wijnkennis zijn maar liefst 60% op zoek naar zijn of haar wijn in de wijnspeciaalzaak of kopen zij deze online.

Online Hongaarse wijn kopen zorgt voor veel keuze

Online Hongaarse wijn kopen was altijd al een stuk moeilijker en de keuze was dan ook beperkt. Meestal beperkte zich de keus tot één soort Tokaji en één soort Egri Bikavér of Stierenbloedwijn, als je al geluk had. Vanaf nu kunt u bij ons meer dan 70 soorten Hongaarse wijn kopen uit meerdere Hongaarse wijngebieden. Regelmatig bezoeken we beurzen en uiteraard Hongaarse wijnboeren om ons assortiment verder uit te breiden. Dat maakt dat u veel meer keuze hebt dan in een fysieke winkel. Bovendien is een fysieke winkel niet de beste plek om wijnen goed te bewaren. Vaak is het te warm, daar waar onze wijnen buiten het daglicht en in een koel magazijn bewaard worden. Door de hoge omloopsnelheid en telkens nieuwe aanvoer zijn de wijnen van topkwaliteit wanneer u ze in ontvangst neemt. Dat komt ook door de speciale verzenddozen van Vinologix die we gebruiken voor het vervoer van de wijnen naar u. Door gebruik te maken van deze verpakking zijn de flessen bijna onbreekbaar en bereiken ze u dus in goede staat. Ook op zaterdag wordt de wijn bezorgd op particuliere adressen. Tokajwijn rekent voor haar Belgische klanten hetzelfde verzendtarief als in Nederland. Daarmee profiteren de Belgen in dezelfde mate van de voordelen van Tokajwijn.nl als de Nederlanders. Hongaarse wijn kopen met de meeste keus komt ook binnen het bereik van de vele expats in Nederland en België. De meeste Hongaarse wijnen op de website kennen inmiddels ook een Engelse productomschrijving.


Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Mousserende wijnen zijn in de basis gewone stille wijnen, waarbij het koolzuurgas ontstaat tijdens het gistingsproces. Er zijn twee manieren om de beroemde bubbeltjeswijn te maken: de ‘méthode traditionnel’ en de ‘méthode charmat’.

De meest gebruikte methode is echter de ‘méthode traditionel’ waarbij een tweede gisting op de fles plaatsvindt. Bij het bottelen van de wijn voegt de wijnmaker een mengsel van gist en suiker aan de flessen toe en sluit deze vervolgens af met een kurk. De gistcellen zetten de suiker weer om in alcohol waarbij koolzuurgas ontstaat. Deze bubbels vermengen zich met de wijn omdat ze geen andere kant op kunnen in de volle fles.

Om het bezinksel uit de fles te halen wordt de flessenhals ondergedompeld in zeer koude vloeistof, waardoor de wijn verandert in een ijsblok. Vervolgens kan de kurk worden verwijderd en wordt het ijsblok uit de fles geduwd door het gas dat eruit wil. Tenslotte wordt de fles bijgevuld met een mengel van champagne en rietsuiker, wat bepalend is voor de zoetheid van de champagne.

De verschillende graden van zoetheid bij deze wijn zijn: Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra Sec, Sec, Demi-Sec, Doux. Dit in oplopende graad van zoetheid. Extra Brut bevat minder dan 6 gram suiker per liter. Nog drogere wijn is de Brut Nature met minder dan 3 gram suiker, in dat geval worden er geen suikers toegevoegd. Doux (zoet) bevat meer dan 50 gram suiker per liter. Altijd nog de helft van een glas cola. Het toevoegen van suiker wordt ook wel gedaan om de smaak van wijn uit slechte jaren, met veel onrijpe druiven, te camoufleren.

Hoe lang kan ik een mousserende wijn bewaren?

Mousserende wijn is in algemene zin geen bewaarwijn. Hoofdregel voor deze populaire bubbel is dat ze het best gedronken kan worden maximaal een jaar nadat deze wijn op de fles is gekomen. Heeft u nog een restje bubbels over in de fles? Bewaar deze wijn dan liggend in de koelkast. Als u de wijn afzuigt met een vacuüm zuiger kunt u deze nog enkele dagen bewaren.

Standaard wordt de wijn gedronken uit een zogenaamde flûte, een hoog smal glas. In dit glas blijven de bubbels langer bewaard dan in een gewoon wijnglas. In de jaren 60 van de vorige eeuw dronk men deze wijn uit coupe glazen, een breed glas waarin de bubbels in no-time verdwenen waren.

Hongaarse mousserende wijn

In Hongarije is Törley een grote naam in mousserende wijnen. Dat is niet heel vreemd, oprichter József Törley leerde de fijne kneepjes van het vak in de Champagne streek voordat hij in 1882 naar Hongarije vertrok. Bovendien nam hij de Franse vakman Louis François mee naar Hongarije.

Ook zijn wijn wordt geheel volgens de Franse “Method Traditional” gemaakt. Inmiddels is het bedrijf verkocht aan Henkel & Co. Inmiddels maken ook andere Hongaarse wijnmakers deze wijnen zoals Kristinus aan het Balatonmeer.  Krisecco Feher genaamd, met een knipoog naar de Italiaanse Prosecco.

In Tokaj, in het Noord-Oosten van Hongarije, maakt men nu droge mousserende wijn. Patricius Pezsgö Sparkling Brut is hiervan een voorbeeld met een suikergehalte van 4 gram. Nog droger is de wijn van Grof Degenfeld, een biologische wijn met een suikergehalte van 2,9%. Beiden worden op de klassieke manier “Method Traditional” gemaakt. Boranal maakt zowel de Brut (droog) als de Doux (zoet). Toch bevat hun Brut zo’n 12 gram restsuiker en mag dan nog net droog genoemd worden. Wijn-spijs tip: deze wijn is heerlijke bij oliebollen, niet te droog.

Zoekt u niet-Hongaarse wijnen?

Bij Tokajwijn vindt u uitsluitend Hongaarse wijnen. Wanneer u niet-Hongaarse (mousserende) wijnen zoekt, kunt u hier terecht.