Online Hongaarse wijn kopen gaat snel en gemakkelijk

Online wijn kopen gaat snel en gemakkelijk en met de wettelijke retour garantie is online wijn bestellen dan ook zonder risico. Overigens, van alle wijn die Nederlanders drinken wordt 70% van de wijnen thuis geconsumeerd. Dat maakt ook dat veel Nederlanders gemakkelijk online kopen. Thuis afleveren van de wijn is dan wel heel praktisch. En ook onze zuiderburen hebben het online winkelen ontdekt als een goede kans om net die speciale wijnen aan te schaffen die in een normale winkel niet te verkrijgen zijn.

Lees verder

De Cabernet Sauvignon is waarschijnlijk de meest beroemde wijndruif op aarde. Naast zijn beroemde collega Merlot uit de Bordeaux streek en de Pinot Noir uit het meer noordeijke Bourgogne. De druif is vanuit zijn oorspronkelijk wijngebied in Bordeaux met succes over de wereld verspreid, ook naar de nieuwe wijnlanden. Maar niet alleen naar de nieuwe wijnlanden maar ook binnen het oude Europa naar de Oost-Europese landen zoals Hongarije. De wijnen van deze druif kenmerken zich door een diepe rode kleur, een goede tannine structuur, een gemiddelde zuurgraad en aroma’s van zwarte bes, tomatenbladeren, donkere kruiden en cederhout.

Lees verder
Sorteer op:
Aantal producten per pagina:

€ 14,95

Márkvárt Szekszárdi Bikavér

€ 14,95
De Márkvárt Szekszárdi Bikavér is een voorbeeld van een Bikavér uit Szekszárd. In de regio Szekszárd moet Bikavér in elk...
Bekijk product

Welke consument koopt zijn wijnen veelal online?

Uit onderzoek van Management Team in 2016 bleek dat vooral mensen met een bovenmodaal inkomen of mensen met een bovengemiddelde wijnkennis hun wijn via de speciaalzaak betrekken of via internet kopen. Van de mensen met een bovengemiddelde wijnkennis zijn maar liefst 60% op zoek naar zijn of haar wijn in de wijnspeciaalzaak of kopen zij deze online.

Online Hongaarse wijn kopen zorgt voor veel keuze

Online Hongaarse wijn kopen was altijd al een stuk moeilijker en de keuze was dan ook beperkt. Meestal beperkte zich de keus tot één soort Tokaji en één soort Egri Bikavér of Stierenbloedwijn, als je al geluk had. Vanaf nu kunt u bij ons meer dan 70 soorten Hongaarse wijn kopen uit meerdere Hongaarse wijngebieden. Regelmatig bezoeken we beurzen en uiteraard Hongaarse wijnboeren om ons assortiment verder uit te breiden. Dat maakt dat u veel meer keuze hebt dan in een fysieke winkel. Bovendien is een fysieke winkel niet de beste plek om wijnen goed te bewaren. Vaak is het te warm, daar waar onze wijnen buiten het daglicht en in een koel magazijn bewaard worden. Door de hoge omloopsnelheid en telkens nieuwe aanvoer zijn de wijnen van topkwaliteit wanneer u ze in ontvangst neemt. Dat komt ook door de speciale verzenddozen van Vinologix die we gebruiken voor het vervoer van de wijnen naar u. Door gebruik te maken van deze verpakking zijn de flessen bijna onbreekbaar en bereiken ze u dus in goede staat. Ook op zaterdag wordt de wijn bezorgd op particuliere adressen. Tokajwijn rekent voor haar Belgische klanten hetzelfde verzendtarief als in Nederland. Daarmee profiteren de Belgen in dezelfde mate van de voordelen van Tokajwijn.nl als de Nederlanders. Hongaarse wijn kopen met de meeste keus komt ook binnen het bereik van de vele expats in Nederland en België. De meeste Hongaarse wijnen op de website kennen inmiddels ook een Engelse productomschrijving.


Meer over Cabernet Sauvignon

Deze druif wordt zeer vaak gebruikt in blends met andere druiven waarvan de Merlot en de Cabernet Franc wel de bekendste zijn. Maar ook de Malbec, de Petit Verdot, de Carmenere en de Shiraz (de favoriete blend van Australie). In Spanje is de combinatie met de Tempranillo befaamd.

Uit het DNA profiel van de druif blijkt dat deze op natuurlijke wijze een kruising is van de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc.

Er zijn twee hoofdredenen waarom de druif zo sterk in populariteit is gestegen. De meest simpele verklaring is dat de druif zich moeiteloos aanpast aan de verschillende bodemtypes en de verschillende klimaten. De tweede reden is dat de Cabernet Sauvignon zichzelf blijft. Waar de druif ook verbouwd wordt, je herkent haar smaak direct, enigszins aangepast aan de lokale omstandigheden maar wel direct herkenbaar. Een Cabernet Sauvignon met een vleugje Hongarije. Wat zeker ook meespeelt is dat iedereen de druif kent en zo voor ieder wijnbedrijf een veilige keuze is.

Wat ook in zijn voordeel spreekt is z’n grote opbrengst. De druif bloeit en rijpt laat en is dus het meest geschikt voor de warmere klimaten.

Sommige vinden dat de beste druiven uit de Bordeaux en uit Californië komen. Maar dit standpunt is de laatste tientallen jaren niet meer vol te houden gezien de enorme kwaliteitswijnen uit andere delen van de wereld op basis van deze druif. De topwijnen van deze druif zijn inmiddels onbetaalbaar duur geworden.