Online Hongaarse wijn kopen gaat snel en gemakkelijk

Online wijn kopen gaat snel en gemakkelijk en met de wettelijke retour garantie is online wijn bestellen dan ook zonder risico. Overigens, van alle wijn die Nederlanders drinken wordt 70% van de wijnen thuis geconsumeerd. Dat maakt ook dat veel Nederlanders gemakkelijk online kopen. Thuis afleveren van de wijn is dan wel heel praktisch. En ook onze zuiderburen hebben het online winkelen ontdekt als een goede kans om net die speciale wijnen aan te schaffen die in een normale winkel niet te verkrijgen zijn.

Lees verder

Het Balatonmeer in Hongarije is met een lengte van 79 kilometer en een maximale breedte van 15 kilometer het grootste meer van Midden-Europa. En nergens is het meer dieper dan 3 meter. Het meer of de Hongaarse Zee is gelegen in het westen van Hongarije en is ná Boedapest het grootste toeristische trekpleister van het land.

Lees verder
Sorteer op:
Aantal producten per pagina:

Lellei Pinot Gris
€ 7,95

Lellei Pinot Gris 2021

Garamvári
€ 7,95
Pinot Gris is een klassieke druifsoort uit de streek van het Balatonmeer. De Lellei Pinot Gris is een kruidige wijn...
Bekijk product
 12,95  9,95

Ikon Genezis

 12,95  9,95
Deze Ikon Genezis is een rode blend met een ronde smaak, gemaakt van Syrah, Cabernet franc en Merlot.
Bekijk product
€ 15,95

Garamvari Sinai Cabernet

€ 15,95
Een complexe en langdurige mondgevoel. In neus en smaak domineren bosvruchten van verschillende blauwe bessen afgerond door subtiele kruidigheid. Een slok van deze wijn...
Bekijk product
Garamvari Sinai Syrah
€ 15,95

Garamvari Sinai Syrah

€ 15,95
Een complexe wijn met langdurige mondgevoel. In neus en smaak domineren bosvruchten van verschillende blauwe bessen afgerond door subtiele kruidigheid....
Bekijk product
€ 25,00

Ikon 1199

€ 25,00
Deze Ikon 1199 is dé topwijn van IKON. Het jaartal in de naam verwijst naar de slag bij Rádpuszta in...
Bekijk product

Welke consument koopt zijn wijnen veelal online?

Uit onderzoek van Management Team in 2016 bleek dat vooral mensen met een bovenmodaal inkomen of mensen met een bovengemiddelde wijnkennis hun wijn via de speciaalzaak betrekken of via internet kopen. Van de mensen met een bovengemiddelde wijnkennis zijn maar liefst 60% op zoek naar zijn of haar wijn in de wijnspeciaalzaak of kopen zij deze online.

Online Hongaarse wijn kopen zorgt voor veel keuze

Online Hongaarse wijn kopen was altijd al een stuk moeilijker en de keuze was dan ook beperkt. Meestal beperkte zich de keus tot één soort Tokaji en één soort Egri Bikavér of Stierenbloedwijn, als je al geluk had. Vanaf nu kunt u bij ons meer dan 70 soorten Hongaarse wijn kopen uit meerdere Hongaarse wijngebieden. Regelmatig bezoeken we beurzen en uiteraard Hongaarse wijnboeren om ons assortiment verder uit te breiden. Dat maakt dat u veel meer keuze hebt dan in een fysieke winkel. Bovendien is een fysieke winkel niet de beste plek om wijnen goed te bewaren. Vaak is het te warm, daar waar onze wijnen buiten het daglicht en in een koel magazijn bewaard worden. Door de hoge omloopsnelheid en telkens nieuwe aanvoer zijn de wijnen van topkwaliteit wanneer u ze in ontvangst neemt. Dat komt ook door de speciale verzenddozen van Vinologix die we gebruiken voor het vervoer van de wijnen naar u. Door gebruik te maken van deze verpakking zijn de flessen bijna onbreekbaar en bereiken ze u dus in goede staat. Ook op zaterdag wordt de wijn bezorgd op particuliere adressen. Tokajwijn rekent voor haar Belgische klanten hetzelfde verzendtarief als in Nederland. Daarmee profiteren de Belgen in dezelfde mate van de voordelen van Tokajwijn.nl als de Nederlanders. Hongaarse wijn kopen met de meeste keus komt ook binnen het bereik van de vele expats in Nederland en België. De meeste Hongaarse wijnen op de website kennen inmiddels ook een Engelse productomschrijving.


Geringe waterdiepte

Door de geringe diepte van het meer en de vele zonuren is het water in de zomermaanden gemiddeld zo’n 25 graden en daarmee zeer geriefelijk. In de weekenden is dit dan ook de favoriete verblijfplaats van de inwoners van Boedapest, met name aan de Noord-West kant van het meer is het dan zeer druk in de zomermaanden.

Het meer is erg populair bij zwemmers en zeilers, niet alleen de recreanten maar ook de fanatieke deelnemers aan de jaarlijkse 5 kilometer lange zwemtocht of de 200 kilometer lange jaarlijkse Kékszalag zeilrace. In de noordelijk gedeelte van het Balatonmeer bevindt zich het schiereiland Tihany. Zowel het dorp als het eiland heten overigens Tihany. De benedictijner abdij op het eiland is bijna 1000 jaar oud en was vroeger eigenaar van wijngaarden rondom het meer waaronder de wijngaard van Ikon.

Ideale wijnomstandigheden

De combinatie van zon en voldoende neerslag zorgt voor ideale omstandigheden in de wijngaarden aan de boorden van het meer. De schittering van de zon op het water heeft een positieve uitwerking op de druiven in de omliggende wijngaarden.

De streken rondom het Balatonmeer kennen verschillende microklimaten zodat er een grote hoeveelheid verschillende wijnen geproduceerd worden van hoge kwaliteit. Daar waar aan de noordoevers van het meer stevige witte wijnen op vulkanische bodem gemaakt worden vinden we ten zuiden van het meer löss grond en is het klimaat meer geschikt voor het maken van lichtere witte wijnen. Balatonboglér is met z’n 2.200 hectare het grootste wijngebied van het Balaton gebied.

Verreweg de meeste van de bijna 4.000 wijnmakers zijn hier op heel kleine schaal actief en leveren met name de wijn voor de lokale bevolking rechtstreeks uit de tank. De grotere wijnhuizen waaronder Ikon, Konyari en Garamvári exporteren op grote schaal uitstekende wijnen.