Zalm in mosterdsaus en dille: in 20 minuten klaar
Smaakvol en snel
Zalm in mosterdsaus met dille is een smaakvol gerecht wat je binnen 20 minuten op tafel kan hebben staan. Handig voor een drukke dag, als je toch wat unieks wilt eten.
Ingrediënten
- 4 stukken zalmfilet
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 gr spinazie
- 250 ml kookroom
- 1,5 el mosterd
- handvol verse dille
- 1 tl olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
- Verhit de olijfolie in de koekenpan. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Breng de zalmfilets op smaak met peper en zout. Bak de zalmfilets aan beide kanten gaar in 4-5
- minuten. Haal de zalmfilets uit de pan en leg deze apart onder een stukje aluminiumfolie.
- Voeg wat extra olijfolie toe. Snipper de knoflook en de ui en voeg deze toe. Bak het geheel rondom aan.
- Voeg langzamerhand de spinazie toe tot dit geslonken is. Verwijder overtollig vocht. Voeg de mosterd toe en verhit dit kort.
- Snipper de dille. Voeg de room en de dille bij de spinazie. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Leg de zalm weer in de pan en verwarm deze even mee. Lepel de saus over de zalm met wat extra dille.
- Serveer de zalm met mosterdsaus en dille meteen samen met een lekkere furmint dry ‘Da Capo’.
Tip
Wil je nog sneller het eten op tafel? Snij de zalm dan in kleine stukjes, dit is sneller gaar.
Welke wijn past er bij dit gerecht?
Bij dit gerecht past een wijn met die kruidig ruikt, groene appel en Kweepeer, delicate tannines. De furmint dry ‘Da Capo’ van Tokaji Classic is een mooie full-body furmint die helemaal op smaak is. Deze wijn is maar liefst 6 maanden vermengd met de droesem, waarbij door het regelmatig rond roeren de aroma’s van de droesem zich met de wijn vermengen. Dit is wat de wijn meer body van smaak geeft.