Online Hongaarse wijn kopen gaat snel en gemakkelijk

Online wijn kopen gaat snel en gemakkelijk en met de wettelijke retour garantie is online wijn bestellen dan ook zonder risico. Overigens, van alle wijn die Nederlanders drinken wordt 70% van de wijnen thuis geconsumeerd. Dat maakt ook dat veel Nederlanders gemakkelijk online kopen. Thuis afleveren van de wijn is dan wel heel praktisch. En ook onze zuiderburen hebben het online winkelen ontdekt als een goede kans om net die speciale wijnen aan te schaffen die in een normale winkel niet te verkrijgen zijn.

Lees verder

Zoete witte wijn uit Hongarije

Zoete witte wijn of dessertwijn, de Hongaren hebben ze uitgevonden. De wereldberoemde Tokaji Aszu is hét voorbeeld van een zoete witte wijn die al sinds de 16e eeuw wereldberoemd is. Maar ook de Late Harvest uit Tokaj is mierzoet en is een stuk voordeliger. Ook komt de zoete witte ijswijn voor in andere delen van Hongarije.

Lees verder
Sorteer op:
Aantal producten per pagina:

€ 9,95

Tokaji Furmint Late Harvest

Hollókői Mihály
€ 9,95
Deze Tokaji of Tokaj Furmint Late Harvest dessertwijn wordt van overrijpe druiven gemaakt die laat in het seizoen met de...
Bekijk product
€ 9,95

Chateau Stephanus Tokaji Szamorodni sweet

Chateau Dereszla
€ 9,95
Deze Chateau Stephanus Tokaji Szamordni Sweet is een fraaie, amberkleurige dessertwijn met intense aroma's. Fris en zoet gaan fraai samen.  
Bekijk product
€ 10,90

Grof Degenfeld Late Harvest Fortissimo

Grof Degenfeld
€ 10,90
De lichte, strogele kleur gaat samen met de frisse en fruitige geur die gedomineerd wordt door sinaasappelschil en peer. Begeleid...
Bekijk product
 16,00  13,95

Gróf Degenfeld Tokaji Szamorodni Edes

Grof Degenfeld
 16,00  13,95
Het boeket is complex en kruidig. Naast de botrytus, hinten van sinaasappelschil en meloen, kunnen tabak en ananas worden herkend....
Bekijk product
 27,50  22,50

Grof Degenfeld Tokaji Andante

Grof Degenfeld
 27,50  22,50
Deze Grof Degenfeld Tokaji Andante is gemaakt van de furmint druif en komt van 30-jaar oude wijnstokken. Zowel in de...
Bekijk product

Welke consument koopt zijn wijnen veelal online?

Uit onderzoek van Management Team in 2016 bleek dat vooral mensen met een bovenmodaal inkomen of mensen met een bovengemiddelde wijnkennis hun wijn via de speciaalzaak betrekken of via internet kopen. Van de mensen met een bovengemiddelde wijnkennis zijn maar liefst 60% op zoek naar zijn of haar wijn in de wijnspeciaalzaak of kopen zij deze online.

Online Hongaarse wijn kopen zorgt voor veel keuze

Online Hongaarse wijn kopen was altijd al een stuk moeilijker en de keuze was dan ook beperkt. Meestal beperkte zich de keus tot één soort Tokaji en één soort Egri Bikavér of Stierenbloedwijn, als je al geluk had. Vanaf nu kunt u bij ons meer dan 70 soorten Hongaarse wijn kopen uit meerdere Hongaarse wijngebieden. Regelmatig bezoeken we beurzen en uiteraard Hongaarse wijnboeren om ons assortiment verder uit te breiden. Dat maakt dat u veel meer keuze hebt dan in een fysieke winkel. Bovendien is een fysieke winkel niet de beste plek om wijnen goed te bewaren. Vaak is het te warm, daar waar onze wijnen buiten het daglicht en in een koel magazijn bewaard worden. Door de hoge omloopsnelheid en telkens nieuwe aanvoer zijn de wijnen van topkwaliteit wanneer u ze in ontvangst neemt. Dat komt ook door de speciale verzenddozen van Vinologix die we gebruiken voor het vervoer van de wijnen naar u. Door gebruik te maken van deze verpakking zijn de flessen bijna onbreekbaar en bereiken ze u dus in goede staat. Ook op zaterdag wordt de wijn bezorgd op particuliere adressen. Tokajwijn rekent voor haar Belgische klanten hetzelfde verzendtarief als in Nederland. Daarmee profiteren de Belgen in dezelfde mate van de voordelen van Tokajwijn.nl als de Nederlanders. Hongaarse wijn kopen met de meeste keus komt ook binnen het bereik van de vele expats in Nederland en België. De meeste Hongaarse wijnen op de website kennen inmiddels ook een Engelse productomschrijving.


Zoete wijnen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Bij Late Harvest of IJswijn laat men de druiven zeer lang hangen zodat ze veel zon krijgen die zorgt voor veel suikers in de laatste weken voor de oogst. Deze suikers in de most (druivensap) worden later door gisten omgezet in alcohol maar door de ruime aanwezigheid van suikers blijven er veel restsuikers over die zorgen dat de zoete witte wijn ontstaat. Afhankelijk van welke gisten gebruikt worden, gaan de meeste gisten dood rond de 15% alcohol. Zo ontstaat deze wijn op natuurlijke wijze. Een andere manier is om de temperatuur in de ketels te verlagen tijdens het gisten. Dan stopt het proces van vergisten en blijven er dus meer suikers over, de restsuikers.

Bij andere bereidingswijzen voegt men alcohol toe aan het vergistingsproces zodat het vergisten stopt. In dat geval blijven er meer restsuikers over en ontstaat op deze wijze ook een zoete witte wijn.

Zoete wijn of dessertwijn?

Zoete witte wijnen zijn er van heel goedkoop en zeer toegankelijk tot de zeer zoete dessertwijnen die bijna stroperig in het glas glijden. Deze laatste zijn zeer rijk van smaak en veel aromatischer. Beide wijnen drink je gekoeld. Variërend van 7 tot 11 graden Celsius.

Suiker is een conserveringsmiddel net als veel zuren. Een wijn die rijk is aan suikers en bovendien ook nog aan zuren zal dus lang goed blijven. Zeker als deze onder koele omstandigheden bewaard is gebleven vér van zonlicht en warmte. Een beetje serieuze dessertwijn is al snel 12 houdbaar. En de kwalitatief nog betere zijn onbeperkt houdbaar. Ik kwam bij Grof Degenfeld, in de wijnkelder van de gravin, nog een wijn van 1947 tegen.

Ook bij deze wijnen geldt: de kwaliteit van de wijn is beter nadat er minder druiven geoogst worden van een hectare. Dit bepaalt dan ook mede de prijs. Worden de druiven ook nog handmatig geoogst zoals bij de duurdere wijnen dan heeft u een tweede reden voor het prijsverschil.

In Hongarije maken ze in oplopende mate van zoetheid de droge, half-droge, half-zoete en zoete wijn.

Mocht u een Hongaarse witte wijnfles in handen krijgen: Édes betekent zoet, félédes betekent half-zoet.

Zoete witte wijn, is dat niet voor mensen zonder smaak?

Zoete witte wijn heeft bij sommige mensen een bedenkelijk imago. Ze staat synoniem voor frisdrank zoete vloeistof zonder diepgang. En voor mensen zonder wijnsmaak. Dat is duidelijk tekort door de bocht. Zeker er zijn veel waterige zoete wijnen onder in het supermarkt vak in een literpak. Maar de betere zoete witte wijn of dessertwijn is rijk van smaak, aromatisch en met veel diepgang. Feit is echter wel dat menig wijndrinker ooit begonnen is met zoete wijn. Deze zijn vaak wat toegankelijker en de zuren staan wat minder op de voorgrond. Bij het ouder worden ontstaat vaak de liefde voor drogere wijnen.