Online Hongaarse wijn kopen gaat snel en gemakkelijk

Online wijn kopen gaat snel en gemakkelijk en met de wettelijke retour garantie is online wijn bestellen dan ook zonder risico. Overigens, van alle wijn die Nederlanders drinken wordt 70% van de wijnen thuis geconsumeerd. Dat maakt ook dat veel Nederlanders gemakkelijk online kopen. Thuis afleveren van de wijn is dan wel heel praktisch. En ook onze zuiderburen hebben het online winkelen ontdekt als een goede kans om net die speciale wijnen aan te schaffen die in een normale winkel niet te verkrijgen zijn.

Lees verder

Egri Bikavér of Stierenbloed is ongetwijfeld de meest beroemde Hongaarse rode wijn. En daarmee is de Bikavér terug van weggeweest. Was deze beroemde wijn in de jaren zeventig en tachtig onder het communisme verworden tot een slap drankje, nu is ze weer terug als de beroemde Stierenbloed van weleer.

Lees verder
Sorteer op:
Aantal producten per pagina:

Egri Bikavér
€ 8,90

Egri Bikavér Everyday Pleasure

Kovacs Nimrod
€ 8,90
Egri Bikavér of Stierenbloedwijn is een van de favoriete blends van Eger. Ze biedt een mooi boeket, samengesteld uit verschillende...
Bekijk product
Márkvárt Szekszárdi Bikavér
€ 14,95

Márkvárt Szekszárdi Bikavér

€ 14,95
De Márkvárt Szekszárdi Bikavér is een voorbeeld van een Bikavér uit Szekszárd. In de regio Szekszárd moet Bikavér in elk...
Bekijk product
€ 20,00

Kovacs Nimrod Monopole Jazz

Kovacs Nimrod
€ 20,00
Deze wijn heeft een mooie, dieprode gloed en aroma's van zure kers, pruim, bosvruchten en kruiden. Ze geeft een mooi...
Bekijk product

Welke consument koopt zijn wijnen veelal online?

Uit onderzoek van Management Team in 2016 bleek dat vooral mensen met een bovenmodaal inkomen of mensen met een bovengemiddelde wijnkennis hun wijn via de speciaalzaak betrekken of via internet kopen. Van de mensen met een bovengemiddelde wijnkennis zijn maar liefst 60% op zoek naar zijn of haar wijn in de wijnspeciaalzaak of kopen zij deze online.

Online Hongaarse wijn kopen zorgt voor veel keuze

Online Hongaarse wijn kopen was altijd al een stuk moeilijker en de keuze was dan ook beperkt. Meestal beperkte zich de keus tot één soort Tokaji en één soort Egri Bikavér of Stierenbloedwijn, als je al geluk had. Vanaf nu kunt u bij ons meer dan 70 soorten Hongaarse wijn kopen uit meerdere Hongaarse wijngebieden. Regelmatig bezoeken we beurzen en uiteraard Hongaarse wijnboeren om ons assortiment verder uit te breiden. Dat maakt dat u veel meer keuze hebt dan in een fysieke winkel. Bovendien is een fysieke winkel niet de beste plek om wijnen goed te bewaren. Vaak is het te warm, daar waar onze wijnen buiten het daglicht en in een koel magazijn bewaard worden. Door de hoge omloopsnelheid en telkens nieuwe aanvoer zijn de wijnen van topkwaliteit wanneer u ze in ontvangst neemt. Dat komt ook door de speciale verzenddozen van Vinologix die we gebruiken voor het vervoer van de wijnen naar u. Door gebruik te maken van deze verpakking zijn de flessen bijna onbreekbaar en bereiken ze u dus in goede staat. Ook op zaterdag wordt de wijn bezorgd op particuliere adressen. Tokajwijn rekent voor haar Belgische klanten hetzelfde verzendtarief als in Nederland. Daarmee profiteren de Belgen in dezelfde mate van de voordelen van Tokajwijn.nl als de Nederlanders. Hongaarse wijn kopen met de meeste keus komt ook binnen het bereik van de vele expats in Nederland en België. De meeste Hongaarse wijnen op de website kennen inmiddels ook een Engelse productomschrijving.


Een bijnaam die z’n verleden verraad. Moedige soldaten die de stad Eger verdedigden tegen de Turken door zich moed in te drinken met rode wijn en daarmee de aanvallen van de Turken afsloegen. Hoewel al 5 eeuwen geleden doet dit verhaal het altijd nog heel goed.

Egri Bikaver of Stierenbloed, unieke blends van tenminste 3 wijnen

De ene Bikavér is de andere niet. Dat komt niet alleen door de verschillende grondsoorten, wijnbouwers en jaargangen maar ook omdat iedere wijnbouwer deze blend van tenminste drie wijnen uit de volgende druivenrassen zelf mag kiezen:

Kékfrankos of Blaufrankisch, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Portugieser, Kadarka, Blauburger, Syrah, Zweigelt, Menoir, Pinot Noir, Turan en Kékmedoc. De Kékfrankos is daarvan de belangrijkste druif voor de Egri Bikavér. De Hongaarse wijnwet ziet streng toe op de productie van deze stierenbloed wijnen. Er mag niet meer dan 80q(q=100kg) per hectare worden geoogst en de wijn moet tenminste 6 maanden rijpen in eikenhouten vaten.

Egri Bikaver of Szekszardi Bikaver

Egri BikavérEgri Bikavér is de Bikavér uit Eger, de bisschoppen stad in het noordoosten van Hongarije. Toch is er ook nog een andere Bikavér, uit Szekszard, in het zuiden van Hongarije. Het is een eeuwige strijd welke Bikavér het eerste was en welke Stierenbloed de beste is. Dit vechten de beide Bikavers uit in een jaarlijkse battle in de ballroom van het Corinthia Hotel in Boedapest. De beste 30 uit beide gebieden mogen dan aan de bak.

De Bikavér is met name een wijn die zich uitstekend laat smaken bij een goed stuk rood vlees of wild. Daarnaast is het erg geschikt voor bij de Hongaarse goulash of goulashsoep. Serveer deze wijn op een temperatuur van 15- 17 graden.

Egri Bikaver Superior

Sinds 2004 is Egri Bikavér Superior geïntroduceerd. Deze moet tenminste vier van de bovengenoemde druiven bevatten en de Superior moet tenminste 12 maanden op eiken rijpen en daarna 6 maanden op fles. Van de druiven voor deze wijn mag slechts 60q per hectare geoogst worden zodat de Superior een diepe smaak combineert met ronde tannines en een lange afdronk. Een voorbeeld van een uitstekende Superior is die van Kovacs Nimrod. Van zijn druiven zijn slechts 40q geoogst per hectare.

De overtreffende trap van de Bikavér is de Bikavér Grand Superior. Deze moet tenminste 16 maanden op eikenhouten vaten rijpen en daarna nog 6 maanden op fles.

Stierenbloed

In de 16e eeuw begonnen de Ottomanen vanuit het oosten met hun opmars in Europa. In 1552 belegerden de Turken de vestingstad Eger in het Noord-Oosten van Hongarije. De stad werd verdedigd door slechts 2000 mannen, vrouwen en kinderen meegerekend. En dit tegen een overmacht van 120.000 Turken die de stad 5 weken lang belegerden. Legeraanvoerder en kapitein Istvan Dobo die de verdediging van de stad leidde, heeft er een standbeeld aan overgehouden bij de burcht van Eger.

Om moed te houden tegen zo’n overmacht aan Turken, dronken ze veel rode wijn die in hun baarden ging zitten. De Turken waren als moslims het drinken van rode wijn niet gewend. Zij associeerden de met rode wijn doordrenkte baarden als met bloed doordrenkte baarden. Samen met hun moedig gedrag, ze vochten als stieren, zorgde dit ervoor dat de Turken na 5 weken afdropen. Of dit verhaal voldoende historische grond heeft is niet helemaal duidelijk.

Andere bronnen meldden dat de wijn aan zijn naam komt doordat vrouwen hun mannen rode wijn gaven om ze zo sterker te laten zijn, zo sterk als stieren. Welk verhaal waar is laten we in het midden maar sinds die tijd is het Stierenbloed wijn uit Eger de wereldberoemde rode wijn geworden. Bikaver is overigens een samentrekking van Bika = stier en Ver = bloed. Egri Bikaver is dus Stierenbloed wijn uit Eger. Zo is er ook Szeksardi Bikaver, stierenbloed wijn uit Szeksard.